Gdje je rodni grad nevezanih tkanina?

- Aug 02, 2019-

Xiantao, smješten u zaleđu ravnice Jianghan, kineska federacija tekstilne industrije dobio je titulu "kineskog industrijskog grada", koji nije tkanina, i postao je prepoznatljivo rodno mjesto netkanog. U stvari, Xiantaoova industrija nevezanih tkanina započela je 1980-ih i 1990-ih.

Netkana tkanina koristi se kada sirovine uglavnom dolaze od rafiniranja nafte proizvedene od plastičnih čestica polietilena i polipropilena, nakon topljenja na visokoj temperaturi, predenja kratkih vlakana ili niti, usmjerenog ili slučajnog nanosa, ljepila izrađenih od pahuljica, tkanine ili šipki, jer ne treba za tekstil, ali ima izgled tkanine, a neki performanse i nazivaju se netkani materijali, prozračni su, fleksibilni, niski troškovi, koriste se u ciklusu itd.

Tehnologija je prvo korištena u Europi i Sjedinjenim Državama, a zatim se proširila na provincije Guangdong, Jiangsu i Zhejiang u Kini krajem 1980-ih. U Kini su se u početku koristili za izradu jednokratnih netkanih maski, jednokratnih netkanih navlaka za cipele, jednokratnih radnih netkanih radnih kapaka itd. Jednokratni netkani proizvodi uglavnom su se izvozili u inozemstvo na tržište osiguranja rada, a potrošnja se povećavala iz godine u godinu , 1970. godine globalna potrošnja netkanih tkanina iznosila je samo 400 000 tona, ali do 1985. povećala se na 1,1 milijun tona i zadržala visoku stopu rasta.

Povijest razvoja industrije netkanskih tkanina Xiantao proizašla je iz "neočekivanog vanjskotrgovinskog naloga", zbog čega industrija Xantao netkanih tkanina ima "iskru koja može postaviti preriju", sve više i više ljudi počelo se pridružiti industriji netkanih tkanina ,

Osobito 2003. godine, kada se SARS proširio po cijeloj zemlji, domaći potražnja za netkanim maskama za lice naglo se povećala. Ove godine, vrijednost proizvodnje xiantao netkanog proizvoda dosegla je 800 milijuna yuana, što je postavilo mjesto u industriji.

Iskoristite razvojne mogućnosti Xiantaoa, netkana industrija će biti veća i veća.