Da li stvarno razumjeti jednokratnu masku za održavanje i čišćenje metoda?

- Jun 24, 2019-

Vanjski sloj jednokratne maske za prašinu često nakuplja mnogo prašine, bakterija i drugih zagađivača u vanjskom zraku, dok unutarnji sloj blokira bakterije i sline koje izdaju. Stoga se maska za jednokratnu upotrebu ne može naizmjenično koristiti na obje strane, u suprotnom će vanjski sloj biti kontaminiran. Supstanca udiše u ljudsko tijelo kada je izravno vezana za lice i postaje izvor infekcije.

Kada se maska ne nosi, treba je presaviti u čistu omotnicu i presaviti na stranu koja dobro pristaje uz nos i usta. Nemojte ga objesiti u džep ili ga objesiti oko vrata. Ako je jednokratna maska za prašinu natopljena vrućim zrakom ili slinom, njegov učinak blokiranja bakterija bit će znatno smanjen. Stoga je najbolje pripremiti nekoliko maski za normalnu zamjenu, te ih treba mijenjati jednom dnevno. Isperite kipućom vodom 5 minuta.

Poseban pristup je:

1, čišćenje

Gaza masku nježno ližite toplom vodom i sapunom. Maska u obliku zdjele može se lagano četkati mekom četkom i zatim oprati vodom. Imajte na umu da nikada ne smijete primijeniti silu, jer ako je širina i dužina gaze u gazi prevelika, učinak protu-zaustavnih kapljica će se izgubiti.

2, dezinfekcija

Očišćenu masku stavite u otopinu peroctene kiseline od 2% tijekom 30 minuta ili kuhajte u kipućoj vodi 20 minuta ili u parnoj pećnici 15 minuta, zatim ostavite da se osuši. Ova metoda je prikladna za maske od gaze i maske za zdjele.

3, provjerite

Prije ponovne uporabe, pažljivo provjerite jesu li maska i maska još uvijek netaknuti. Za gaze maske i maske, možete uzeti svjetlo-transparentan način inspekcije, to jest, uzeti svjetlo prije svjetlosti da vidi da li postoji bilo očito svjetlo mjesto, a srednji dio i rub dio su transparentni. Je li stopa dosljedna? Ako postoji bilo kakva sumnja, potrebno ju je zamijeniti novom. U svakom slučaju, maske i maske općenito se ažuriraju nakon 3 do 7 pranja, a maske iznimne kvalitete mogu se čistiti 10 puta. Maske za adsorpciju s aktivnim ugljikom trebaju obratiti pozornost na redovitu zamjenu međusloja aktivnog ugljena. Ako sloj aktivnog ugljena nije zamjenjiv, treba ga zamijeniti nakon 7 do 14 dana. Ova maska se ne može koristiti nakon čišćenja.