Jednokratne maske ne bi trebale biti izlizane za više od 2 sata

- May 05, 2019-

Trenutno je to sezona visoke učestalosti raznih bolesti dišnog sustava s strujom gripe. Mnogi građani odlučuju nositi maske kako bi spriječili bolesti i spriječili prehladu. Stručnjaci iz odjela za dezinfekciju Općinskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti izjavili su da bi trebali posjetiti pacijente u bolnici, posjetiti liječnika ili otići u gužvu i zrak. Pravilno je nositi masku kako bi se spriječile bolesti na javnim mjestima, ali ako je kupljena maska nekvalificirana ili neuređena, uvelike će smanjiti ili izgubiti zaštitni učinak maske, pa čak i unijeti neku drugu štetu ljudskom tijelu. Stručnjaci za dezinfekciju podsjetili su da nošenje maske za sprečavanje strujanja kupuje i nosi oprez.

Prema stručnjacima, trenutne preventivne maske na tržištu uglavnom uključuju N95, kirurške maske, maske od gaze i maske od pamuka. Glavni prijenosni tok potoka je širenje kapljica u neposrednoj blizini. Kvalificirane maske i pravilno nošenje imat će zaštitnu ulogu. , No, u posljednje dvije godine, razne šarene modne "crtane" maske postale su popularan trend. U nekim trgovinama s nakitom možete kupiti jedan za nekoliko dolara. Ove maske su samo umotane u prozirnu plastičnu vrećicu. Nema podataka o proizvođaču. Izrađena je od gaze i ima funkciju zaštite dišnog sustava i sprečavanja klica. Neki su izrađeni od poliesterskih vlakana, a crtani uzorak je tiskan na površini maske. Ova maska je moderna, ali ne mora nužno štititi dišni sustav. Jeftina maska za tisak i bojenje sadrži kemijska vlakna i ispisana je šarenim crtanim crtežom na prednjoj strani, što je relativno slabo propusnost zraka. Zdravi ljudi koji nose ovu masku nemaju velike koristi za dišni sustav. Tkanine s kemijskim vlaknima mogu stimulirati bronhijalne cijevi. Neke boje za tiskane maske su nekvalificirane, a može se pojaviti iritacija kože i nelagodnost nosa. Neki pacijenti s alergijama i astmom mogu nositi ovu masku kako bi pogoršali stanje.

Stručnjaci su podsjetili da država ima ne samo stroge propise o debljini, broju slojeva i propusnosti maski, već i sigurnosnim zahtjevima. Za opće tekstilije postoje i pet pokazatelja kao što su postojanost boje, formaldehid, pH vrijednost i zabranjene kancerogene boje. Modne maske nisu medicinske maske i nisu strogo dezinficirane. Mnoge maske nisu izrađene od čistog pamučnog prediva i sadrže mnogo poliesterskih vlakana. Neki crteži imaju samo 2 do 4 sloja lake gaze, što je teško učinkovito filtrirati viruse i prašinu u zraku. Neke su maske prevelike ili premale da bi se lice čvrsto i udobno omotalo, a prljavi zrak usisan u tijelo bez filtriranja. Stoga, pokušajte ne kupiti moderne "crtani" maske. Kada kupujete druge maske, trebate se osloniti na osjećaj. Redovita "višeslojna" maska ima više od 12 slojeva, a maska je meka, elastična, ujednačena i nema očitih aglomerata. Donje maske imaju sloj tvrde plastike, neke su trule gaze, a neke su tanke meka tkiva. Ako pažljivo provjerite, možete imati jasan osjećaj na ruci. Drugi je pogled na ambalažu. Maske redovnih proizvođača pakiraju se u skladu sa strogim propisima. Potrošači mogu izabrati proizvode za maske s odvojenim malim paketima kako bi izbjegli sekundarno onečišćenje u velikoj mjeri. Osim toga, trebate također obratiti pozornost na odobrenje informacija o proizvodnji, kao što su broj dokumenta, zaštitni znak, naziv tvornice, adresa tvornice i telefon. Treća je točka prodaje. Potrošači mogu ići u redovite trgovačke centre, supermarkete i ljekarne kako bi kupili maske. Cijena od 12 do 16 maski je općenito oko tri ili četiri juana. U nekim malim tržištima roba, 1 do 2 juana "jeftine robe", potrošači bi trebali biti oprezni za kupnju. Osim toga, izbor generacije isječaka za nos, zaštitni učinak će biti bolji.

Odabir odgovarajuće maske, ali ako je ne nosite pravilno, uvelike će smanjiti njegov zaštitni učinak. Kada nosite masku, obavezno pokrijte usta i nos. Ne možete ostaviti usta jer pokrivate samo masku. Kada nosite masku, odvojite je iznutra i izvana. Nemojte ga mijenjati. Ako ga nosite izvana, a zatim je promijenite unutra, usisat ćete mnogo mikroba i virusa. Pripremite maske, često ih operite i sterilizirajte 10 minuta. Operite na vrijeme, osušite i spakirajte. U principu, svaka maska treba nositi ne više od 2 sata, a jedan za svaki dan. Osim toga, ne smijete posipati aromu maskom, jer će miris stimulirati dišni sustav i izazvati respiratorne bolesti. Nemojte ga dirati rukama kada ga nosite.