Kakvu masku za lice možete nositi da spriječite coronavirus?

- Feb 21, 2020-

Kakvu masku za lice možete nositi da spriječite koronavirus?

Koronavirus može zaraziti respiratorni trakt ljudi, nošenje maske za lice najdirektniji je način sprečavanja koronavirusa, pa kako nositi masku za lice, kakvu masku za lice nositi kako bi se spriječio koronavirus?


1. 3Ply jednokratna maska ​​za lice

1

Prije svega, to je jednokratna maska ​​za lice za jednokratnu upotrebu, koja se može podijeliti na obične maske za lice i kirurške maske za lice. Razina filtracije običnih maski je oko 90%, poput svakodnevne zaštite, sprečavanja prašine, što nije nikakav problem. Druga vrsta kirurške maske za lice s razinom filtracije od 95% ili čak 99% može u određenoj mjeri pomoći u prevenciji respiratornih infekcija.


2. 3ply kravatu na jednokratnu kiruršku masku za lice

5

3ply kravata na jednokratnoj kirurškoj maski za lice prvi je izbor za medicinske radnike, jer je filtrirani sloj učinkovit, pa je razina zaštite visoka, što može biti vrlo dobro za sprečavanje koronavirusa.


3. N95 maska ​​za jednokratnu upotrebu

1

Maska za jednokratnu upotrebu N95 izolira manje čestice i više se uklapa u lice, sprečavajući istjecanje zraka iz okolice. Bolje je od trostruke kirurške maske za jednokratnu uporabu kako bi se spriječio koronavirus, ali je i skuplji.


Na kraju, želim vas podsjetiti da iako maska ​​za lice može igrati određenu ulogu u prevenciji koronavirusa, ali ne i 100% prevencije ili obratiti pažnju na manje ljudi na tom mjestu, često perite ruke, više vježbajte.