Koje su mjere opreza za čišćenje maski za jednokratnu uporabu?

- May 11, 2019-

Jednokratne maske u svakodnevnom životu su svakodnevne stvari koje često dodirujemo. Nakon uporabe potrebno je očistiti masku za jednokratnu uporabu. Međutim, kada čistite jednokratne maske, na koja pitanja treba obratiti pozornost? Samo da bih vam dao jednostavan uvod većini korisnika, nadam se da ću svima pomoći.

Nakon upotrebe maske za jednokratnu upotrebu, vanjski sloj akumulira mnogo prašine, bakterija i drugih nečistoća u vanjskom zraku. Kada se koristi, vanjski sloj i unutarnji sloj ne mogu se koristiti naizmjenično. Inače će se zagađivači udisati u tijelo. Nemojte se ušuljati u džep ili objesiti oko vrata.

Kada koristite masku za jednokratnu upotrebu, potrebno je pripremiti što je moguće više maski. Može se zamijeniti. Obično se mijenja jednom dnevno. Prilikom čišćenja valja kuhati 5 minuta s kipućom vodom, kako bi se bolje sterilizirala. posljedica.

Specifična metoda čišćenja je: prvo lagano ližite masku od gaze toplom vodom i sapunom. Maska u obliku zdjele može se nježno četkati mekom četkom i deterdžentom, a zatim oprati vodom. Imajte na umu da nikada ne smijete primijeniti silu, jer ako je širina i dužina gaze u gazi prevelika, učinak protu-zaustavnih kapljica će se izgubiti.

Dezinfekcija nakon čišćenja: Očišćenu masku stavite u otopinu peroctene kiseline od 2% tijekom 30 minuta ili prokuhajte 20 minuta u kipućoj vodi ili parnoj peći 15 minuta, a zatim ostavite da se osuši. Ova metoda je prikladna za maske od gaze i maske za zdjele.