Koji su nesporazumi kada se koriste jednokratne maske?

- Jun 18, 2019-

Nesporazumno, koristite gaznu masku kao masku za prašinu:

Stoga, zemlja izričito propisuje da se gaza-maska ne može koristiti kao maska za prašinu: princip gaze opće gaze općenito je mehanička filtracija, tj. Kada se prašina sudara s gazom, sloj barijere je blokirane, a neke guste čestice prašine su blokirane u gazi. Za finu prašinu, osobito prašinu ispod 5 mikrona, koja je najštetnija za ljudsko tijelo, ona ulazi u dišni sustav čovjeka kroz mrežu gaze.

Nesporazum 2, nastaviti koristiti netkanu masku za prašinu nakon pranja:

Uobičajeni materijal za masku protiv magle na tržištu je ne-tkani materijal koji se topi. Ovaj materijal se sastoji od vlakana ispunjenih stalnim statičkim elektricitetom, koji mogu zahvatiti prašinu. Nakon što je elektrostatička vlakna zarobila prašinu, izuzetno ju je teško odvojiti od pranja, a pranje će uništiti statički elektricitet. Stoga se maska materijala za masku protiv magle ne može očistiti i odbaciti nakon upotrebe. Kako bi uštedjeli na troškovima, neke tvrtke zahtijevaju od zaposlenika da očiste masku protiv grinja i da je i dalje koriste dva puta. Neki proizvođači maski N95 stavljaju sloj rastopljene netkane tkanine u sredinu tradicionalne gazne maske kako bi proizveli takozvanu masku za prašinu visoke učinkovitosti koja se može prati. Sve su to pogrešna i opasna ponašanja.

Nesporazum 3, koji često nosi masku za jednokratnu upotrebu, neće dobiti pneumokoniozu:

Maske za jednokratnu upotrebu prašine imaju određeni volumen filtracije, koji premašuje njegov kapacitet filtriranja i ne može biti otporan na prašinu. Stoga se na radnom mjestu s visokom koncentracijom prašine koncentracija prašine najprije mora smanjiti ispod dopuštene koncentracije pomoću inženjeringa, a zatim razmotriti mogućnost odabira prikladne maske za prašinu. Osim toga, nepropisno nošenje jednokratnih maski ne može biti otporno na prašinu. To zahtijeva da se maska za jednokratnu uporabu pravilno nosi u skladu s uputama za uporabu kako bi se osiguralo da ne procuri i zamijeni neispravnu masku za prašinu na vrijeme.