Učestalost pranja listova za jednokratnu uporabu

- Jun 12, 2019-

Neki ljudi misle da je jastuk vrlo čist kad gledate na jednokratnu posteljinu. Je li potrebno toliko oprati? Nije važno ako ga perete svaka dva mjeseca. Zapravo, polovica jastuka koji nikada nisu oprani mogu biti grinje i plijesni. Gotovo jedna trećina vremena u životu provodi se u krevetu, tako da je zbog vlastitog lica i zdravlja potrebno započeti "uništiti rat".

Jednokratne plahte treba oprati vrućom vodom od 55 ~ 65 stupnjeva Celzija svaki tjedan, zatim zagrijati i osušiti ili izložiti suncu. Time se uklanjaju sitni ostaci, prašina i znoj s površine posteljine, te ubijaju bakterije i grinje. Ako želite bolje rezultate, možete dodati malo izbjeljivača i dezinficijensa, ali temeljito isperite vodom. Inače, izbjeljivač i dezinfekcijsko sredstvo kao kemijsko sredstvo također uzrokuju iritaciju.

Studija je pokazala da obični jastuk može imati najmanje 16 gljivica skrivenih u njemu, a jastučić u jastuku je najviše sklon ušima i plijesnima. Ako strojno pranje, možete odabrati nježan način pranja, temeljito izmiješati vruću vodu i tekući deterdžent i isprati. Ne preporučuje se upotreba sredstava za čišćenje praha jer će nakon pranja biti ostataka. Nakon procesa pranja, nastavite ispirati dvaput kako bi se rublje temeljito ispralo. Konačno, morate potpuno osušiti i osušiti jastuk. Preporučuje se čišćenje svaka tri mjeseca.

Možda nećete vjerovati da je madrac koji izgleda vrlo glomazan jedan od najjednostavnijih predmeta za čišćenje kod kuće. Općenito, čišćenje svakih šest mjeseci je dovoljno. Najprije očistite površinu madraca pomoću usisavača, a zatim obrišite površinu madraca vlažnom krpom namočenom u hladnu vodu. Ako postoje mrlje, koristite mali šampon kako biste nježno uklonili mrlju. Važno je napomenuti da madrac ne uranja u vodu na velikoj površini jer vlaga može uzrokovati oblikovanje i uništavanje strukture punjenja. Stoga je preporučljivo kupiti kvalitetan madrac koji ne samo da sprječava grinje, već i smanjuje boju znoja. Također, u stvari, ne moramo preokrenuti madrac, samo mijenjati glavu i rep svakih šest mjeseci.