Izgledi za kinesku proizvodnju netkanih tkanina u 2020. godini

- Jan 02, 2020-

Izgledi za kinesku proizvodnju netkanih tkanina u 2020. godini

1. Uz brzi razvoj kineske ekonomije i kontinuirano poboljšavanje prihoda stanovnika, potražnja za netkanom industrijom tkanina nije u potpunosti oslobođena. Na primjer, tržište sanitarnih salveta i pelena za bebe vrlo je široko, s godišnjom potražnjom od stotine tisuća tona. Medicinski tretman se postupno razvija, a starenje stanovništva u Kini je ozbiljna, ne tkana tkanina koja se koristi u medicini i zdravstvu također pokazuje brzi trend rasta. Tržište industrijskih i inženjerskih primjena kao što su vruće valjana tkanina, SMS tkanina i mrežasto strujanje mrežice, filtrirni materijali, izolacijska tkanina, geotekstil i medicinska tkanina je veliko i rastuće.

2. S druge strane, do 2010. godine potrošnja netkanih tkanina po stanovniku u SAD dosegla je 4 kg, a u Japanu 2,3 kg, dok potrošnja netkanih tkanina po stanovniku u Kini iznosi samo 0,37 kg, veliki jaz u usporedbi s razvijenim zemljama i ogroman potencijal potrošnje u budućnosti.

3. Drugo, očekuje se da će buduća koncentracija netkanog industrije biti očiglednija. Novi je vjerovatnoća da će se novi kapaciteti usredotočiti na postojeća područja poput Shandong, Zhejiang, Guangdong i jiangsu. Ta su se područja počela oblikovati i poduzeća se u osnovi mogu dobrovoljno pridržavati nacionalnih propisa o emisiji onečišćujućih tvari, štedeći troškove državnog nadzora i upravljanja, tako da će „efekt Matthewa“ stalne snage jakih u industriji biti očitiji ,

4. Općenito, netkana tkanina postaje nova industrija na domaćem tržištu. Usprkos proizvodnji netkanog tkanina u Kini dolazi do naglog razvoja, ali gospodarstvo i dalje raste, ljudi povećavaju potražnju, poduzeća za proizvodnju netkanih tkanina trebaju razviti šire tržište, razviti tehnologiju opremljenu prvoklasnom opremom, kako bi proizveli više kvaliteta, visoki standard, visokokvalitetni proizvodi, netkani industrija daljnji razvoj.

Prema prognozi industrijskog istraživačkog instituta, u sljedećih pet godina godišnja proizvodnja netkanih tkanina i dalje će održavati stopu rasta od 6% -10%, a godišnja proizvodnja netkanog materijala prelazit će 6,8 milijuna tona do 2023. godine.