Kako postupati s medicinskom maskom za jednokratnu uporabu nakon razdoblja efektivne uporabe?

- May 14, 2019-

Svi u bolnici i zdravstvenom centru mogu vidjeti da mnogi liječnici nose jednokratne medicinske maske. Međutim, upotreba jednokratnih medicinskih maski ima određeno razdoblje valjanosti. Ako se koristi rok upotrebe, što onda trebamo učiniti? Uređeno kako bi korisniku dalo jednostavan uvod o tome kako je istekla medicinska maska za jednokratnu upotrebu, kako se nositi s njom?

Svi znaju da su zahtjevi za kvalitetom medicinskih maski relativno visoki. Sastoji se od dva dijela: tijela maske i zateznog remena. Opća maska tijela može se podijeliti u tri sloja: unutarnji, srednji i vanjski. Unutarnji sloj je običan. Higijenska gaza ili netkana tkanina, srednji sloj je općenito izrađen od super-novog polipropilenskog vlakna meltblown materijala, ali je vanjski sloj također izrađen od netkane tkanine ili ultra-tankog sloja polipropilenskog taline. Vanjski sloj ima dizajn protiv zamagljivanja, srednji sloj je filtriran, unutarnji sloj je higroskopan, a maska je izrađena od netkanog materijala. Ova maska se uglavnom koristi za zaštitu liječnika od prskanja i prskanja. Njegova brzina filtracije čestica je samo više od 30%, a brzina filtriranja bakterija može doseći više od 95%.

Ako je istekao rok trajanja medicinske maske za jednokratnu upotrebu, preporučuje se da je ne koristite u ovom trenutku. Ako vanjska ambalaža nije oštećena ili kontaminirana, može se i dalje koristiti. Međutim, iz sigurnosnih razloga, preporuča se liječenje nakon dezinfekcije, što je sigurnije. Novi proizvodi preporučuju se za opću kirurgiju.