Kako očistiti jednokratne maske?

- Apr 24, 2019-

Danas je primjena jednokratnih maski u životu sve češća. Međutim, mnogi korisnici ne znaju kako očistiti jednokratne maske u svom životu. Danas će Xiaobian dati korisnicima kratak uvod u jednokratne maske. Čišćenje?

Za čišćenje prvo gazno masku lagano lizati toplom vodom i sapunom. Maska u obliku zdjele može se lagano četkati mekom četkom i zatim oprati vodom. Imajte na umu da nikada ne smijete primijeniti silu, jer ako je širina i dužina gaze u gazi prevelika, učinak protu-zaustavnih kapljica će se izgubiti.

Dezinficirajte, stavite očišćenu masku u otopinu peroctene kiseline od 2% 30 minuta ili prokuhajte u kipućoj vodi 20 minuta ili u parnoj pećnici 15 minuta, a zatim ostavite da se osuši. Ova metoda je prikladna za maske od gaze i maske za zdjele.

Prije ponovne uporabe provjerite jesu li maska i maska još uvijek netaknuti. Za gaze masku i masku, možete uzeti metodu prijenosa svjetlosti, to jest, uzeti svjetlo prije svjetlosti da vidite ima li očigledne svjetlosne točke, srednji dio i rubni dio. Da li je prijenos svjetlosti konzistentan ili ne, ako postoji bilo kakva sumnja, potrebno ga je zamijeniti novim. U svakom slučaju, maske i maske općenito se ažuriraju nakon 3 do 7 pranja, a maske iznimne kvalitete mogu se čistiti 10 puta. Maske za adsorpciju s aktivnim ugljikom trebaju obratiti pozornost na redovitu zamjenu međusloja aktivnog ugljena. Ako sloj aktivnog ugljena nije zamjenjiv, treba ga zamijeniti nakon 7 do 14 dana. Ova maska se ne može koristiti nakon čišćenja.