Mogu li maske za jednokratnu upotrebu biti otporne na boju?

- May 02, 2019-

Maske su svima poznate i često ih koristimo u svakodnevnom životu. Međutim, maske u životu su dizajnirane da spriječe udisanje prašine u tijelo i da utječu na zdravlje tijela. Međutim, postoje mnoge maske za jednokratnu upotrebu za maske koje se koriste u društvu, pa je li poznato da maske za jednokratnu upotrebu prašine mogu spriječiti miris boje?

Prije svega, vjerujemo da je boja štetna za ljudski organizam: miris boje sadrži štetne tvari kao što su formaldehid, benzen, amonijak, TVOC, ukupni hlapljivi organski spojevi, a sam pigment može sadržavati i teške metale kao što su olovo i krom , Kratkotrajna izloženost može uzrokovati vrtoglavicu, glavobolju, stezanje u prsima, slabost i kašalj. Dugotrajna izloženost visokorizičnim bojama može uzrokovati ozbiljne bolesti kao što su aplastična anemija, leukemija, tuberkuloza, upala pluća, pa čak i rak.

Uklanjanje mirisa boje ili formaldehida općenito je boca tehnologije i maske s aktivnim ugljenom, a adsorpcijska svojstva maske s aktivnim ugljenom mogu učinkovito apsorbirati okus boje.

Je li maska za jednokratnu upotrebu prašine doista otporna na boju?

Naravno, to nije prihvatljivo. Maske za jednokratnu upotrebu prašine su općenito medicinske maske, uglavnom kako bi se spriječilo širenje bolesti među pacijentima. Glavna funkcija je izoliranje virusa, bakterija i drugih mikroorganizama. Teško je zaštititi običnu prašinu, a kamoli formaldehid. benzena tih plinova. Kako bi se zaštitila boja od opasnosti, potrebne su profesionalne maske za prašinu ili plinske maske za organske tvari kao što je formaldehid, a koristi se i kvalitetni aktivni ugljen, filter materijali kao što je KP95 filter pamuk.

Može se vidjeti da je za našu osobnu sigurnost najbolje da ne nosite jednokratne maske za prašinu tijekom lakiranja, najbolje je odabrati profesionalne proizvode za zaštitu dišnih puteva.