Analiza točaka na koje bi korisnici trebali obratiti pozornost pri odabiru jednokratnih maski za prašinu?

- Apr 30, 2019-

Prirodno okruženje postaje sve gore i gore. U mnogim gradovima će biti izmaglica i ljudi će nositi jednokratne maske za prašinu kako bi zaštitili svoje zdravlje. Postoje i posebna radna okruženja koja zahtijevaju uporabu jednokratnih maski za prašinu. Kako onda korisnici biraju jednokratne maske za prašinu? Na što treba obratiti pozornost? Pogledajmo.

Prije uporabe maske, obratite se industrijskoj higijeni ili profesionalcu za zaštitu na radu kako biste utvrdili je li vaša maska prikladna za vašu radnu okolinu. Proizvod ne daje kisik. Koristite samo u dobro prozračenom okruženju s dovoljno kisika za održavanje života. Nemojte koristiti masku kada je sadržaj kisika ispod 19%.

Nemojte koristiti masku kada je koncentracija kontaminanata na radnom mjestu izravna prijetnja zdravlju i životu. Ne koristite u eksplozivnom okruženju. Ako imate poteškoća s disanjem ili mučninom ili drugim neugodnostima, molimo vas da brzo napustite gradilište i udahnete svježi kisik. Karakteristike padajuće brade ili drugog lica mogu utjecati na uporabu jednokratne maske za prašinu.

Ni pod kojim uvjetima ne smijete mijenjati masku bez održavanja. Diskove treba odbaciti nakon upotrebe. Masku držite u kutiji prije uporabe kako biste izbjegli izravnu sunčevu svjetlost. Maske za jednokratnu upotrebu prašine s aktivnim ugljenom mogu učinkovito ukloniti neugodne mirise, ali se ne mogu koristiti za filtriranje otrovnih plinova. Pogledajte dopuštene koncentracije različitih kemikalija u odgovarajućem lokalnom priručniku.